Ishøj Sportfiskerklub

ISK - Danmarks mest aktive sportfiskerklub

Tueholm og Vallensbæk sø

Det er vist ingen overdrivelse at skrive, at det var i disse søer at det danske karpefiskeri for alvor startede op. I starten var det på almindeligt medegrej og majs. at de store fisk blev fanget, men efterhånden blev det helt almindeligt med boilies, bedchairs og bidmeldere langs søens bred.

Der blev dog sat en brat stopper for dette, idet der for nogle år siden udbrød en sygdom blandt karperne, som stort set kostede alle spejl- og skælkarperne livet. Karpefiskeriet er dog på vej op igen i begge søer og kan idag byde på mange fine fisk.

Søerne blev sidst i halvfemserne biomanipuleret og der blev fjernet adskillige tons brasen, skaller og andre "fredfisk", som var skyld i at vandet var meget uklart. Idag er især Tueholm sø blevet meget klar, men det har desværre givet optimale forhold for vandpesten, som dækker store dele af søen i sommerhalvåret, men erfaringer fra andre steder, viser at det regulerer sig selv med tiden, og det bliver da også bedre år for år.

Men den til tider store mængde grøde skal bestemt ikke skræmme nogle fra at forsøge sig i søen, idet der bliver fanget endog rigtig store fisk i søen hvert år.

Vestegnens Sportsfiskersammenslutning (VSS) som står for fiskeriet i søerne, har efter opfiskningen udsat titusindevis stk. geddeyngel hvert forår, og det har da også givet bonus. Der bliver fanget mange gedder på to til fem kilo og snitvægten stiger år for år. Der er efter sigende også taget et par stykker over de magiske 10 kilo, og mon ikke en seriøs indsats i den kolde tid, ville få nogle flere "madammer" på land. Husk at alle gedder over 70 cm. skal genudsættes.

Medefiskeriet er også fint, der er begyndt at komme rigtig store brasen og de første over de fire kilo, har været en tur på land.

 

Regler for fiskeri i Vallensbæk søerne:

- Der må højest fiskes med to stænger

- Udlægning af ålekroge (to eller flere kroge) er ikke tilladt.

- Vadefiskeri, fiskeri fra båd, flåde eller lignende er ikke tilladt.

- Isfiskeri er ikke tilladt

- Ved medefiskeri må der ikke anvendes brød som agn.

- Der må ikke graves efter orm i området

- Der må ikke fiskes i Vallensbæk sø under vandskikonkurrencer

- Fiskeri langs den sydlige del af Vallensbæk sø, er ikke tilladt når der trænes vandskisport.

- Der henvises i øvrigt til de opslåede ordensregler for området.

 

Mindstemål og fredningstider.

- Gedder: Minstemål er 40 cm, alle gedder over 70 cm. skal genudsættes. Fredningstid 1. apr. - 30. apr.

- Aborre: Alle fisk over 25 cm. skal genudsættes.

- Karper: Alle karper er fredet og skal straks genudsættes.

- Ørred: Mindstemål 40 cm. Fredet 16.nov. - 15. jan.